Huurrecht

Overlast, notoire wanbetalers of andere huurrecht gerelateerde problemen in Almelo of omgeving? Laat onze huurrecht juristen uw problemen op te lossen. Met vele jaren ervaring weten wij inmiddels van de hoed en de rand omtrent huurgerelateerde problemen.

Liever direct contact?

Huurrecht

Wij werken in uw belang

Naast huurrecht gerelateerde problemen kunnen wij u ook voorzien van advies en procedures met betrekking tot ontbinding huurovereenkomsten en/of ontruiming van de woning, indien noodzakelijk.

  • Opzegging per exploot
  • Incasseren huurachterstand
  • Advies bij overlast
  • Advies bij vertrekkende huurders
  • Verzorgen van ontruiming
  • Procederen bij kantonrechter


Weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van huurrecht? Neem contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak

Al 20 jaar werken wij succesvol voor verhuurders & woningstichtingen. Daar zijn wij trots op!

Procedure

Gerechtelijke procedure 

Uw vordering wordt betwist, een klant weigert te betalen en zo zijn er meerdere oorzaken waardoor een gerechtelijke procedure niet altijd voorkomen kan worden.
 

Voorafgaand aan de gerechtelijke procedure kunnen wij u juridisch adviseren of eventueel schikkingsonderhandelingen voeren namens u. Wij maken een inschatting van proceskosten en het verhaalsrisico. In overleg met u kunnen wij vervolgens overgaan tot dagvaarden van de debiteur.
 

Tijdens de gerechtelijke procedure staan wij u graag bij als gemachtigde. De vereiste processtukken stellen wij op en vergezellen u tijdens comparities en getuigenverhoren.
 

Op het moment dat de rechter een vonnis heeft gewezen, lichten wij de beoordeling graag toe. Bij een toewijzend vonnis wordt de zaak overgedragen aan onze executieafdeling. Zij treffen verdere maatregelen voor u.

Vragen

Veelgestelde vragen

U kunt uw vordering aan ons uit handen geven. Als het slechts om een enkele huurmaand gaat, zullen wij betrokkene sommeren tot betaling over te gaan. Als betaling uitblijft kunnen wij het incasseren van de huur voor u verzorgen of zorgen dat de huurovereenkomst wordt ontbonden en de ontruiming van het pand voor uw regelen.

Wij kunnen u helpen om onterecht betaalde bemiddelingskosten terug te krijgen. Jaarlijks lopen veel woningzoekenden tegen torenhoge en onterechte bemiddelingskosten aan.


De Hoge Raad heeft bevestigd dat bij woningzoekenden geen bemiddelingskosten in rekening gebracht mag worden, terwijl er feitelijk voor de verhuurder wordt gewerkt. Die uitspraak bevestigt wat veel lagere rechters ook al hadden gezegd:


Heeft u bemiddelingskosten betaald voor een woning die u op internet hebt gevonden? Neem dan contact met ons op om te informeren of terugvorderen van deze kosten zin heeft.